Actualiteiten

Fiscale eindejaarstips 2012

Vuurwerk

Onderstaand geven wij u een lijst met fiscale tips, samengesteld het Fiscaal Kenniscentrum in opdracht van de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie va Accountants). Deze lijst bevat algemene tips, maar ook adviezen voor specifieke doelgroepen, zoals ondernemers, bv-en, dga’s, werkgevers en werknemers. Lees meer »


Nieuwe factuurvereisten per 1 januari 2013

factuur

Uw verkoopfacturen moeten vanzelfsprekend vóór 1 januari 2013 ook al aan belangrijke voorwaarden voldoen. Maar met ingang van 1 januari 2013 wijzigen de factureringsregels echter op een aantal zaken. Deze wijzigingen zijn vooral bedoeld om de regels te vereenvoudigen, te moderniseren en verder te harmoniseren. Lees meer »


Verhoging btw van 19% naar 21%

BTW

Per 1 oktober 2012 wordt het algemene btw-tarief verhoogd van 19% naar 21%. Dit betekent dat over leveringen en diensten die vóór 1 oktober 2012 hebben plaatsgevonden 19% btw verschuldigd is en dat voor leveringen en diensten die na 1 oktober 2012 plaatsvinden het hogere btw-tarief verschuldigd is. Lees meer »


FLEX-BV per 1 oktober 2012

finance

Per 1 oktober 2012 geldt het nieuwe bv-recht. Met deze belangrijke wetswijziging voert het kabinet een aantal maatregelen in die het ondernemen vanuit een besloten vennootschap (bv) aantrekkelijk maken. De wetswijziging is relevant voor zowel bestaande als nieuwe bv's. Lees meer »